GJC Zomerkampen is een Zaanse vereniging die al 75 jaar tijdens de zomervakantie 2 succesvolle kampen voor kinderen organiseert op een kampeerboerderij in Ommen (Overijssel). GJC is voor alle kinderen tussen de 9 en 15 jaar die graag een toffe start van hun zomervakantie beleven! Vanwege het leeftijdsverschil hebben we de groep in tweeën gesplitst. Het A‐kamp is voor basisschool‐kids (9 ‐ 12 jaar) en het B‐kamp is voor middelbare school‐kids (13 ‐ 15 jaar). Met zowel het A kamp als het B kamp gaan 60 kids mee. In totaal gaan er dus 120 kinderen mee met GJC! De kids worden opgesplitst in groepjes van gemiddeld 6 kinderen. Elk groepje krijgt dan een eigen groepsleider, die de hele week met het groepje optrekt.


- Schrijf je hier in! - - Een stukje geschiedenis.. 
GJC Zomerkampen is kort na de oorlog ontstaan. Omdat veel kinderen nog onder de indruk waren van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en hun ouders zich richtten op de wederopbouw, werd vanuit de protestantse kerk besloten om zomerkampen te organiseren. Zo hadden de kinderen een week plezier en de ouders konden zich op andere zaken concentreren. Intussen heeft het kamp de nodige veranderingen doorgemaakt. In de jaren tachtig is besloten dat er geen dominee mee moet, maar wel extra leiding om het kamp wat meer zekerheden te geven. Vroeger sliep iedereen in één grote zaal op de grond, tegenwoordig in keurige stapelbedden in kamertjes van vier tot acht personen. Er gaat 20-21 man leiding mee op een groep van 60 kinderen. Een 1 op 3 begeleiding vinden wij erg belangrijk, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind!


- Wat doen we tijdens GJC?
Elk jaar vertrekken we met de bus vanuit de Zaanstreek naar Kampeerboerderij de Arendshorst in Ommen om een toptijd te beleven. De boerderij wordt omgetoverd tot een waar GJC‐paleis! De invulling van de kampweek is te danken aan de vrijwillige leiders die
 het stuk voor stuk leuk vinden om in hun vrije tijd, naast hun vaste baan of studie, zorg te dragen voor de jaarlijkse GJC Zomerkampen. Al vanaf het begin van het jaar zijn zij bezig met het voorbereiden van allemaal leuke activiteiten voor de kampweek. Enkele voorbeelden van activiteiten: een vossenjacht in het dorp Ommen, toneelavond op het podium, knutselen, sport en spelletjes, kampvuur, fietspuzzeltocht, zwemmen in Ommen, dropping, playbackshow, bonte avond en nog veel meer. Ook kunnen de kids op het nabijgelegen veld voetballen, volleyballen, tafeltennissen en (als het mooi weer is) lekker spelen in de zwembadjes. Al met al heel veel lol en gezelligheid!

- Wat kost GJC?
Bij GJC Zomerkampen vinden we het belangrijk dat ieder kind een week per jaar op vakantie kan. We doen daarom ons uiterste best om GJC voor zo veel mogelijk kinderen toegankelijk te houden door elk jaar de kampprijs zo laag mogelijk te houden. De lage kampprijs is grotendeels mogelijk dankzij subsidie van de gemeente Zaanstad, de eigen bijdrage van de vrijwilligers en bijdragen van sponsoren. 

Het huidige bedrag wat wij vragen is 150€ en dat is voor een hele week. Dit bedrag is inclusief eten, drinken,
 overnachtingen, de heen‐ en terugreis met de bus, het vervoer van de fietsen en alle activiteiten. Financiële omstandigheden hoeven de deelname van uw kind niet in de weg te staan. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen met de verantwoordelijke voor de inschrijvingen, of de voorzitter.

- Wil je mee met GJC?
Schrijf je dan snel in op deze website! Denk er aan, het gaat ieder jaar erg snel met de inschrijvingen en gezien de beschikbare plekjes in de bus geldt: VOL = VOL.

- De leiders
Een groot aantal van de leiders is vroeger zelf ook mee geweest als koter. Echter, ongeacht of ze mee zijn geweest of niet, alle leiders zijn wel een beetje gek. Dat moet ook wel, de slogan van GJC is niet voor niks 'je bent gek als je mee gaat'. Er gaan allerlei verschillende leiders mee, van studenten tot artsen, van entertainers tot verkopers, politieagenten en echte horeca toppers. De leidinggroep is zeer gevarieerd en iedereen beschikt over een VOG. Wil je een goed beeld van de leiders hebben, check dan de fotopagina van de leiders. 

 

 

 


GJC AGENDA 2022

26-05
Oranjetoernooi

16-07 t/m 23-07 
GJC B-kamp

23-07 t/m 30-07
GJC A-kamp

03-09 
Reünie GJC
75-jarig bestaan